En dag på OBOS-Camp

Bli med til Mjøndalen for å se hva en dag på OBOS-Camp inneholder

Mye fotballaktivitet fordelt på to økter, felles lunsj og verditime med tema #Stopp Rasismen var noe av det som stod på agendaen da Mjøndalen IF arrangerte OBOS-Camp. Vi tok turen til Consto Arena for å se hvordan en dag på OBOS-Camp ser ut.

Saken fortsetter under videovinduet.

Meld deg på sommerens OBOS-Camp.

Uka starter

Den første av tre dager med OBOS-Camp hos Mjøndalen IF starter med oppmøte på VIP'en på Consto Arena, der klubbens A-lag spiller sine hjemmekamper i OBOS-ligaen. Du møter opp med fotballskoene og drikkeflaska til registrering kl. 09:00. Omtrent samtidig kommer 30 andre spente fotballspillere- noen yngre og noen eldre.

Når du er registrert drar mamma hjem, og du får utdelt årets OBOS-Camp drakt som du tar på med en gang. Når alle er på plass tar en av trenerne ordet og introduserer seg selv og de andre trenerne.

De fleste trenerne på campen jobber i klubben til daglig, mens noen spiller på Mjøndalen 2. Han forteller hva som står på planen for dagene på campen, går gjennom hvilke regler som gjelder og sjekker at alle har vært innom på obos-camp.no/forberedelser før de kom.

Treneren ber dere alle tenke over hva dere ønsker å bli bedre på under campen, og hvordan dere selv kan bidra til at det skjer. Han ber dere også tenke over hvordan dere selv vil bli behandlet under campen, og hva dere kan gjøre for at de andre opplever det slik.

Campen sparkes i gang

Endelig er det klart for første økt. Den foregår på kunstgresset på Consto Arena, der alle er delt inn i grupper etter alder. Første økt består av deløvelser og tilpassede spilleformer ut ifra tema for økta.

Denne økta har "angrep overtall" som tema, og inneholder blant annet flere øvelser med 2 mot 1- og 3 mot 2-situasjoner med både store og små mål. 

Hver gruppe har god dekning av trenere, som gjør at du jevnlig får tilbakemeldinger på hva du gjør bra og hva du kan gjøre for å bli enda bedre.

Lunsj og verditime

Etter første økt har dere alle hjulpet til med å samle inn utstyret dere bruke, og flyttet dere inn på klubbhuset igjen. Der er det gjort klar lunsj til alle. Dere får servert brødskiver og frukt for å fylle på med energi til neste økt. 

Når dere har spist tar en av trenerne ordet igjen og forteller at dere skal gjennom en "verditime". Det er en halvtime som en av trenerne leder der det legges opp til refleksjon og diskusjon rundt tema.

Tema i dag er #Stopp rasismen. Dere får se eksempler på episoder med rasisme i fotball som har skjedd tidligere, og diskuterer med hverandre hva man kan gjøre når slike ting skjer.

Når verditimen er over kan du stolt se på venstre skulder på drakten du har fått, og se #Stopp-logoen som du nå virkelig har fortjent å bære.

Tilbake på banen

Etter at kroppen har fått hvile og påfyll av energi er det klart for dagens andre økt. Denne økta har også fokus på "angrep overtall", hovedsakelig gjennom kamper i mindre og større skala.

Etter å ha spilt en del kamper med små mål setter dere i gang med en mini-turnering med store mål som varer ut økta. Hvert lag coaches av en av trenerne.

Dagen rundes av

Etter økta er slutt samles alle igjen på VIP'en på Consto Arena. Der oppsummeres dagen, og trenerne forteller om planen for neste dag. Dere får alle beskjed om å tenke gjennom om det er noe dere kan gjøre enda bedre i morgen for å at alle skal føle seg inkludert og utvikle seg som fotballspillere.

Du drar så hjem litt sliten, men veldig inspirert og som en litt bedre fotballspiller enn da du kom.

Synes du dette hørtes ut som en bra dag? Meld deg på sommerens OBOS-Camp her!

All honnør til Mjøndalen for en vel gjennomført OBOS-Camp.